Tuesday, 26 November 2013

Kedudukan Jerawat dan Tanda-Tandanya

Tahukah anda  mengenai Kedudukan jerawat dan tanda-tandanya. Di bawah ini ada saya perturunkan sedikit info sebagai panduan.

1. DAHI - Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih. Stress kumpulan ini biasanya panas baran. Amalkan tidur awal dan bangun awal. Dapatkan tidur yang cukup dan minum banyak air.

2. HIDUNG - Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi.

3.
DAGU - Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah. 

4. PIPI KIRI - Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah. 

5. PIPI KANAN - Fungsi paru-paru mungkin tidak normal. 

6. BADAN (BELAKANG & DEPAN) - Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

No comments:

Post a Comment